WpMag

Hamileyken fitness güvenli mi?

 Eskiden bir kadın hamile kaldığında her gün saatlerce bir yatakta yada kanepede dinlenmesi gerektiğine inanılıyordu. Uzun klinik araştırmalar sonucunda bunun tam tersi yapılması gerektiği ortaya çıktı.


Bu durumlarda hamile kadınlar günlük rutin yaşamlarına devam etmesi gerektiği ve hafif günlük egzersiz yapmaları gerektiğ belirtiliyor uzmanlar tarafından.




Hamilelik sırasında egzersiz yapmanın sayısız yararlı etkisi olduğu bulunmuştur. Egzersiz yapmak size daha fazla enerji ve dayanıklılık verecek, kendinize olan güveninizi artıracak ve yeni doğan bebeğinizi doğurmak için ihtiyacınız olan ekstra gücü verecektir.

Anne adayının hamilelik sırasında uyguladığı günlük fitness rejiminin de daha sağlıklı ve güçlü bir bebek ürettiği bulunmuştur.

Uzun saatler süren çocuk işçiliğinden korkanlarınız için ek bir avantaj, hamilelik sırasında düzenli egzersizin bu süreç için zaman çerçevesini yaklaşık üçte bir oranında azalttığının bilinmesidir. Bu başlı başına büyük bir motive edici faktördür,
çünkü doğumda geçirilen her saat çok daha uzun bir süre gibi görünebilir.

Egzersiz şüphesiz tüm bu harika faydaları elde etmenize yardımcı olacak olsa da, izlemeniz gereken bazı yönergeler var:

Herhangi bir diyet ve/veya egzersiz rejimine başlamadan önce daima doktorumuza danışın. Bu, kendinize ve iyileşen vücudunuza zarar vermeden bunu yapabilmenizi sağlamak içindir.

Her zaman yavaş başlayın. Birkaç aktivite deneyin ve çok yorucu egzersizler yapmaya veya spor salonunda çok fazla zaman geçirmeye çalışmayın. Sevdiğiniz ve zevk aldığınız bazı egzersizler veya aktiviteler bulun ve bunları düzenli olarak yapın, ancak bir seferde 30 dakikayı geçmemeye çalışın. Kendinizi yorgun veya bitkin hissetmeye başlarsanız, egzersizi hemen bırakın ve bir süre dinlenin. Egzersiz yapmanın tüm amacı, kendinizi veya doğmamış bebeğinizi yaralamamak veya tehlikeye atmamak için sağlığınızı ve benlik saygınızı korumaya yardımcı olmaktır.

Egzersiz yaparken yüksek rakımlardan, aşırı nemden veya özellikle yüksek sıcaklıklardan kaçının. Aşırı ısınmak size veya bebeğimize fayda sağlamaz ve hatta zarar verebilir. Bol su içtiğinizden emin olun ve kendinizi koruyun
sulu

Kalp atış hızınızı, nefesinizi ve nabzınızı izleyin. Bu, ilerlemenizi gözlemlemenize ve farkında olmanız gerekebilecek sınırlamaları fark etmenize olanak tanır. Bu bilgiyi bilmek ve egzersiz yaparken not almak, karşılaşabileceğiniz sorunları veya potansiyel tehlikeleri teşhis etmesinde doktorunuza yardımcı olabilir.

Son üç aylık döneminizdeyken zıplamaktan, zıplamaktan veya koşmaktan kaçının. Bu faaliyetler sizin veya doğmamış çocuğunuzun potansiyel olarak yaralanmasına neden olabilir.

Hamilelik, herhangi bir kadın için fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak birçok değişikliğe neden olur. Eşiniz ve doktorunuzla açık bir şekilde iletişim kurduğunuzdan emin olun. Tüm sınırlamalarınızı aklınızda bulundurun ve asla hamilelik aşamanız için makul olandan daha fazla egzersiz yapmaya çalışmayın.

ovalmag.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar