WpMag

Gebelikte kabızlığa ne iyi gelir

 Hamilelikte kabızlık sorunu çok sık rastlanan bir sıkıntıdır. Gebelikte kabızlığa ne iyi gelir işte gebelikte kabızlığa iyi gelen şeyler nelerdir?


Uzmanların gebelikte kabızlığa karşı sizlere önerdikleri. Uzmanlar bu önerileri Gebelerin   doktorlarına danışmadan yapmamalarını tavsiye ediyorlar.





Yüksek lifli bir diyet yapın: İdeal olarak meyveler, sebzeler, kahvaltılık gevrekler, tam tahıllı ekmek, kuru erik yemek yardımcı olabilir.


Bol sıvı tüketin: Bol sıvı tüketmek önemlidir, özellikle lif alımını arttırırken dışkının daha yumuşak olmasını sağlar.





Her gün 10 ila 12 bardak sıvı tüketin. Atıklarınızı ortadan kaldırmanıza en iyi yardımcı olan yüksek lifli diyet ve bol miktarda sıvının birleşimidir. Ter, sıcak / nemli iklimler ve egzersiz, ek sıvı ihtiyacınızı artırabilir.


Rutin egzersiz yapın: Hareketsizseniz kabızlık olasılığınız daha yüksektir. Yürümek, yüzmek ve diğer hafif egzersizler bağırsaklarınızı uyararak bağırsakların çalışmasına yardımcı olacaktır.

Demir takviyeleri kabızlığa katkıda bulunabilir. İyi beslenme genellikle hamilelik sırasında demir ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Aynı anda hepsini almak yerine gün boyunca daha küçük dozlarda demir almak kabızlığı azaltabilir. Demir düzeylerinizi kontrol etmek ve hamilelik sırasında demir alımı hakkında öneriler almak için doktorunuzla konuşun.


Yorum Gönder

0 Yorumlar