WpMag

Sünnet için en ideal zaman nedir?

 Anne ve babaların oğlu olduğunda en çok sorulan sorulardan bir taneside sünnet icin hangi yaşlarda sünnet olması gerektiğidir. 





Uzmanlara sorulan bu sorularda sünnet gereklimi sünnetin ne gibi faydaları vardır anneler genelde bu soruları çocuk doktorlarına sorarak öğrenmek isterler. En başta belirtmek gerekir ki sünnet dinimizin bir gereğidir yapılmazsa olmaz bunun dışında sağlık açısındanda uzmanların görüşleri yapılması gereğidir. Sünnet hangi yaşlarda yapılmalı diye sorulursa bu sorunun cevabı genellikle doğumdan sonra olması daha uygun olmalıdır olur. Uzmanlar bu durumda doğumdan sonra olursa daha iyi olur. Aile uygun görürse doğumdan sonra sünnet yaptırılması daha iyi olur.


Aile doğumdan sonra istemezse ileriki yaşlarda isterse çocuk hastalıkları doktoru kontrolunde idrar yolu enfeksiyon gibi bir durum yoksa yaptırılabilir. Ancak şunu unutmamakta fayda var ileriki yaşlarda mutlaka çocuk hastalıkları doktoru kontrolunde yapılması en uygunu olur.


Sünnet mümkünse ameliyathane koşullarında yapılması gereken cerrahi bir işlemdir. Sünnet küçümsenmemelidr. Eski yıllarda sünnetler genellikle sağlıksız koşullarda ve uzman olmayan ehliyetsiz kişilerce yapılmakta ve bir çok hastalık oluşmaktaydı. Oysa şimdi anne ve babalar bilinçlenmeye başladığından beri aileler çocuklarını daha uygun ortamlarda ve uzman doktorlar tarafından sünnet yaptırmaktadırlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar