WpMag

Çocuklarda öksürüğü kesen doğal çözümler

Yazdan kışa geçtiğimiz bu aylarda soğuk algınlığı ve grip kapımızı çalıyor. Özellikle çocuklarda soğuk algınlığı olmaya başladı. Çocuklarda öksürük nasıl geçer çocuklarda soğuk algınlığına ne iyi gelir gibi sorular aranmaya başladı.

Çocuklarda öksürüğe gelen doğal yollardan çözüm yolları

Çocuklarımızda öksürük varsa ve hiç kesilmiyorsa bu yolları bir deneyin işte çocuklarda  öksürüğe iyi gelen gıdalar.







BAL

Bal hem tatlı bir tadı olması vede her derde deva olması sebebiyle çocukların rahatlıkla tüketebileceği bir gıdadır. Yalnız dikkat edilmesi gereken şey bir yaşın altındaki çocuklara kesinlikle bal vermeyin. Bal çocukların rahat uyumasını sağlamaktadır ayrıca 1 ile 5 yaş arası çocuklara yarım çay kaşığı 6 ila 11 yaş arasındaki çocuklara ise 1 çay kaşığı verilmesi uygundur.

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

Şehriyeli sıcak bir tavuk çorbası çocuklara iyi gelecektir. Ayrıca buharı çocuklarda burunda yumuşatmaya sebep olduğundan rahatlatır.

SICAK İÇEÇEKLER

Sıcak içeçeklerin tüketilmesi boğazı yumuşatır. ve burunda sıvıların atılmasını sağlayarak boğazı rahatlatır ve öksürüğü keser.

NEMLENDİRİCİLER

Nemlendiriciler odanızı nemli tutar buda iyi gelir. Çocuğunuza ılık bir banyo yaptırmakta iyi gelmekte ayrıca buharlı bir banyoda iyi gelir.

TUZLU SUYLA GARGARA

Tuzlu suyla çocuklara gargara yaptırmanız boğazdaki tahriş önleyerek öksürüğe engel olur. Yalnız dikkat edilmesi gereken tuzlu suyu yutulmasını engel olmanız gerekiyor bu çözümü daha çok büyük yaşlardaki çocuklara yaptırmanızda fayda vardır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar