WpMag

Biontech aşısının yan etkileri

 Covid-19 aşısının yan etkileri var mı? Biontech aşısının yan etkileri varmı biontech aşısının yan etkileri neler. Covid 19 virüsünün aşısı biontech Dünya sağlık örgütü tarafından acil kullanım koduyla onaylamıştı. Bu anlamı aşıyı yaptırmamız gerekiyor. Biontech aşısının etkisi yüzde doksan oranında etkili olduğu.






Aşılanmanın bir iki faydası birincisi bizi hastalıklardan koruma sağlaması bir diğer faydası ise ülkede insanlar etkin bir şekilde aşı olursa toplumsal bağışıklık sağlanabilir buda aşının salgının sınırlanması hatta yok edilmesi anlamına gelir.

Biontech aşısının diğer aşılarda olduğu gibi yan etkileri olabilir. Biontech aşısının yan etkileri arasında Yorgunluk, başağrısı, kusma, aşı vurulan yerde kızarıklık kabarma, ishal gibi yan etkileri olduğu açıklanmış ancak bunlar genelde hafif geçtiği açıklanıyor. 

Aşı olduktan sonra sağlık kuruluşundan 15 sonra ayrılın yani biraz bekleyin alerji olan kişilerde en az yarım saat hastanaden ayrılmasınlar. aşı olduktan sonra evde her hangi bir rahatsızlık durumunda hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvuru yapılmalı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar