WpMag

Mide bulantısına çözüm

Mide bulantısı zaman zaman hepimizde olabilen bir sorunsur. Mide bulantısına çözüm yolları zaman zaman önümüze gelen bir sorundur.




 Midemiz bulandığı zaman bu sorun bazen bir rahatsızlığmızdan ieri gelir bazende kronik bir hastalığımız var ise bu hastalıkta mide bulantısına neden olur. Mide bulantısının hemen geçmesini istememiz normaldirancak mide bulantısı nasıl geçer önce bunu bilmemiz ve uygulamamız gerekir ama herşeyden önce mide bulantısında doktora gitmemiz gerekir.

Mide bulantısına ne sebep olur

Mide bulantısına en çok sebep olan şeyler. Besin zehirlenmesi olabilir. Sindşrim sistemi sorunlarıda en çok mide bulantısına neden olan sebeplerden biridir. Bunun dişinda kronik rahatsızlığınız varsa buda mide bulantılarına neden olabilmektedir bunun içinde hiç vakit kaybetmeden sebebini bulmak için doktora gitmemizde fayda vardır.

Mide bulantısı nasıl geçer

Mide bulantıları için evde hazırlayabileceğimiz doğal çözümlerle mide bulantısına iyi gelen tedavi çözümleri ile mide bulantısını geçirebiliriz.
 Zencefil çayı mide için iyidir ya çay olarak zencefil çayını içebilr ve bir nebze olsun mide bulantısına iyi bir çözüm olur yada zencefili doğrudan koklayarak bu işe çözüm bulabilirsiniz.

Mide bulantısının sebeplerinden biride aslında suyu az içmemizden kaynaklanıyor olabilir bu durum sıvı kaybına sebep olacağı için sıvı kaybıda mide bulanmasına sebep olur. Bu yüzden bol bol su için su içmek faydası çoktur.

Ayrıca uzmanları önerileri arasında açık havada yürüyüş yapmak açık havaya çıkmakta mide bulanmasına iyi gelmektedir.

İyi ve tatlı kokularda mide bulantısına bir nebze olsun iyileştirir. Kolonya gibi mesala güzel kokular mide bulanmasına iyi gelir.

Yağlardan ve yağlı gıdalardan uzak durun kötü kokan yerlerden uzaklaşın. Ağır ve kokan yiyeceklerden uzak durun.

Karpuz işte tamda mevsimi karpuzda mide bulantısına iyi gelen yiyeceklerdendir.

Şimdi size  özel kür tarif vereceğiz.

Aslında kür demeyelimde bir tür karışm bir tutam zencefil alın ve rendeleyip bir bardak sıcak suya demleyin ve sabah akşam bir bardak tüketin.




Yorum Gönder

0 Yorumlar