WpMag

Pancarın faydaları

Pancar ülkemizde çok miktarda yetiştirilen  bir sebzedir. Pancar ham olarak yani pişirilmeden yenebilir. Pancar, potasyum, magnezyum, demir, B6, A ve C vitamini ve nitrat açısından çok zengindir. Salata olarak tüketilebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirilme sırasında kabuklarının soyulmaması gerekir. Düzenli tüketilmesi halinde faydaları çok fazladır.
1. İnme, Kalp Krizi ve Kan Basıncını Azaltır
Nitrat yönünden zengin olan pancar, inme, kalp hastalıkları ile ile kan basıncını düşürebilir. Kan damarlarını genişletir ve kandaki oksijen miktarını artarır. Düzenli olarak pancar tüketmek kalp sağlığı için çok önemlidir.
2. İyi Antioksidan
Antioksidanlar bağışıklık sistemini desteklemek için gereklidir. Renkli sebze ve meyvelerden olan pancarda bulunan kırmızı beta siyanin, çok iyi bir antioksidandır. Ayrıca kötü kolesterol olarak bilinen LDL'yi azaltabilir.
3. Beyin Faktörü
Zihinsel güç düşüşü yaşlı insanlar arasında çok yaygındır. İnsanlar yaşlandıkça, hafıza gücünü kaybetmek eğilimindedir. Pancar tüketmek bu sorun için en iyi çözümdür. Demans etkisini azaltır, beyne kan akışını artırabilir.
4. Kemikleri kuvvetlendirir
Pancar, silis gibi doğal mineraller içerir. Silis, kemiklerin kuvvetlenmesini sağlayan, kalsiyumu kullanmak için vücuda yardımcı olur ve kemikleri daha güçlü hale getirir. Aynı zamanda kemikleri güçlendirmek için en iyi takviyeler olan magnezyum, C vitamini, folat gibi besin maddelerini içerir.
5. Kolesterolü düşürür
Düzenli olarak pancar tüketmek, kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir. Pancar, kötü kolestrol LDL azaltabilir veya kontrol altına alabilir. Pancar lifler açısından da çok zengindir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar