WpMag

Paça çorbasının faydaları

Paça çorbası, bağ dokularının ihtiyacı olan bir takım besinlerin vücuda alınmasına yardımcı olan önemli bir besin kaynağıdır. Bazı uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde, kanserin kaynağı DNA ile hücrelerde değil, hücre içerisinde yaşanılan bağ dokularında ortaya çıkan anormallikler olduğunu açıklanmıştır. Buna bağlı olarak kanser riskini önlemek için hücre içerisinde yer alan bağ dokuların yenilenmesinin önemi oldukça fazladır.
Bağ dokularına paça çorbası
Paça çorbasının faydaları arasında içerik bakımından zengin bir lökosit kaynağı olup, bu madde kan yapımına katıldığı için hayati bir önem taşımaktadır. Hücreler içerisindeki bağ dokularının bozulması ile bölgeye göre değişiklikler gözlemlenebilen bir takım hastalıklar baş gösterebilir. Bunların başında diyabet, eklem rahatsızlıkları, kalp sorunları ve kanser hastalıkları gelmektedir.
Sağlıklı beslenmenin günümüzde önemine dikkat çekildiğinde, işlem görmüş hayvansal ve bitkisel kökenli çeşitli besinler kullanıldığında organik işlenmemiş olanlarına göre bileşiği ile oynandığı için sağlığımıza çok daha zararı ve olumsuz etkisi vardır. Buna bir emsal gösterecek olursak, beyaz et grubunda yer alan tavuk, organik değil de fabrikasyon olursa faydasından çok zararlıdır. Çünkü tavuklar mutant haline gelir ve bir nevi bağ dokusu bozuk bir besin kaynağı olurlar.
Fabrikasyon değil organik ürünler kullanın
Bu tür besinlerin tüketilmesi kısa vadede olmasa da uzun vadede vücudumuzda çeşitli anormalliklerin meydana gelmesine yol açar. Bu yüzden tavuk ile hazırlanan paça çorbası yerine siyah et grubunda yer alan küçük ve büyükbaş hayvanlardan yapılan paça çorbası sağlımız açısından çok daha faydalı olacaktır. Bu bilgiye ek olarak, paça ve kemik suyu içeriğinde zengin oranda kalojen barındırır. Bu madde mükemmel bir protein kaynağıdır.
Bu proteinin amacı bağ dokuların yapısını oluşturarak bağ dokularını birbirine bağlayan ve zarar gören bağ dokusu varsa onları onaran faydalı bir maddedir. Ayrıca cilt bakımı açısından bu proteinin diğer bir faydası cildi dolgunlaştırarak pürüz görünmesine katkı sağlar. Eğer sizde genç görünmek ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız kalojen maddesi bakımından çok zengin olan paça çorbasının faydalarından içerek yararlanabilirsiniz.
Paça çorbası ile beraber tüketilen "C vitamini" açısından zengin besinlerin tüketilmesi vücudumuza çok daha fazla fayda sağlamasıdır. Bu besinler başlıca, limon, soğan, sarımsak ve maydanoz gibi sebzelerdir. Bu sebzeler kolesterol ve tansiyonu dengeleyerek paça çorbasının içerisindeki yararlı maddelerin etkilerini misliyle artıracaktır
.

Yorum Gönder

0 Yorumlar