WpMag

Göz kanlanması nasıl geçer?

Gözde meydana gelen kanlanma da tıbbi bir tedaviye genellikle gerek yoktur. Kanlanma çoğu zaman kendiliğinden geçer. Ancak geçmiyorsa ve kaşıntı yapmaya başladıysa size vereceğimiz doğal tedavi yöntemleri ile gözünüzdeki kanlanmayı giderebilirsiniz.


Göz kanlanması neden olur?
Göz kanlanmasının sebebi her zaman bilinmez ancak birazdan vereceğimiz sebepler gözde kanlanmaya neden olabilir.

-Şiddetli öksürük
-Güçlü bir şekilde hapşırma
-Kusma
-Şiddetli kabızlık
-C vitamini eksikliği
-Grip ve sıtma gibi hastalıklar gözde kanlamaya neden olabilir.

Göz kanlanmasına doğal tedavi yöntemleri
Buz küpleri 
Buz küplerini kâğıt havlunun içine sarın ve kapalı gözünüzün üstünden uygulayın.
Soğuk süt
Küçük pamukları soğuk sütle ıslatın. Sonrada ağrıyı ve kızarıklığı alması için göz kapaklarının üzerinde bir süre bekletin.
Çay poşetleri
Kullanılmış papatya çayı ve yeşil çay demlik poşetlerini ılıdıktan sonra gözünüzde bekletin. Kanlanma geçene kadar uygulamaya devam edin. Bir süre sonra kanlanmanın azaldığını göreceksiniz.
Salatalık, patates,  elma 
Salatalık, patates ve elma yatıştırıcı özellikleri ile bilinirler. Yorgun gözlerin iyileşmesi için bu meyve ve sebzeler adeta bulunmaz bir nimettir. Dilimlenmiş soğuk dilimli salatalıkları 10veya 15 dk gözünüzde bekletin.  aynı işlemi patates ve elma ile yapıp benzer sonuçlar elde edebilirsiniz.
Göz kanlanmasının meydana gelmesini istemiyorsanız size vereceğimiz önerilere göz atabilir göz kanlanmasını oluşmadan engelleyebilirsiniz.
Göz kanlanmasının meydana gelmesini istemiyorsanız öncelikle uykunuzu iyi almanız gerekmektedir.
Uyurken yastığınızı mümkün olduğunda dik konuma getirin böylelikle göz kanlanmasını önemli ölçüde engellemiş olacaksınız.
Parlak ışık ve tozdan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Dışarı çıkarken her zaman koruma amaçlı bir güneş gözlüğü kullanın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar