WpMag

Pazının faydaları

Ispanağa benzeyen sindirimi kolay, bol vitaminli ve besleyici bir bitki olan pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. Ayrıca E vitamini ile demir, magnezyum minerallerini içerir. Diğer yeşil yapraklı birçok sebze gibi pazı da, kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlayan mükemmel bir kalsiyum deposudur. Lif ve sirinjik asit barındırmasıyla kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Diyabet riski taşıyan ve diyabetliler için önerilen bir yiyecektir. Kanser önleyici sebzeler arasındadır. Özellikle kolon kanserine karşı koruma sağlar.
İşte pazının bilinmeyen faydaları:
- Göz sağlığı için gerekli olan lutein ve antioksidan bakımından zengindir. Böylece gözleri korur.
- Deri hastalıkları, yanık, şişlik ve basur memelerinin üzerine haşlaması yapılıp konulduğunda bu şikayetleri azaltır.
İştah açıcıdır.
- İdrar söktürür ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır.
- Öksürüğe karşı faydalıdır.
- Beyin fonksiyonlarının ve sinir sisteminin güçlenmesini sağlar. Kelliğe iyi gelir. Balla karıştırılıp saç çıkmayan yere sürüldüğünde olumlu sonuç alınabilir.
- Hazmı kolaylaştırır.
- Ispanak gibi demir bakımından zengindir. Bu şekilde dolaşım sistemini güçlendirir ve kansızlığı önler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar