WpMag

Kuru fasulyenin faydaları

Baklagillerden kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor. Kalp krizini önlüyor, kemik gelişimine yardımcı oluyor ve diyet için çok faydalı. Ancak herkes bu yiyeceğin gaz yapmasından şikayetçi. Aslında, kuru fasulye yanlış pişirme yöntemi yüzünden gaz yapıyor.
Kuru fasulye, tam anlamıyla bir protein deposu. Sağlıklı beslenme diyetlerinde de rahatlıkla tercih ediliyor. İçerisindeki hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı, kırmızı etten bir eksiği olmağını gösteriyor. Özellikle vejetaryen beslenme için çok iyi bir alternatif.
Ayrıca, protein ve anorganik tuzlar açısından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Bağırsakları çalıştırıyor. Kalp ve damar tıkanıklığına karşı koruyucu özelliğe sahip. Bu nedenle kalp hastaları tüketebilirler.
Ayrıca, lifli bir gıda olduğu için de kalp krizini önlüyor. Gelişim çağındaki çocuklara çok faydalı. Çünkü kemik yapısını güçlendiriyor ve vücudun gelişimini destekliyor. Demir içeriğinin çok zengin olması nedeniyle gebelik döneminde tüketilmesi çok yararlı. Kuru fasulye Vücudun enerji ihtiyacını karşılıyor. Zihin ve beden yorgunluğunu azaltıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar