WpMag

Mide krampları nasıl geçer?

Mide krampları aniden yaşanan ve hayatı  zindana çevirebilen şiddetli ağrılardır. Genellikle hazımsızlık, aşırı yağlı yemek ve bazı minör hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkar. Tekrarlayan durumlarda mutlaka doktora başvurmak gereklidir.  
Peki, ne tür doğal yöntemler uygulanabilir?
1. Papatya çayı

Papatya, antienflamatuvar özellik göstererek mide ağrısını hafifletir. Mide kaslarını rahatlatır ve kramplara iyi gelir.
2. Sıcak su torbası

Rahat bir şekilde uzanın ve karın bölgesine sıcak su torbası koyup dinlenin. Sıcak, kasların rahatlamasını sağlar ve bu sayede krampların önüne geçebilirsiniz.
3. Pirinç suyu

Pirinçleri suda haşlayıp süzdükten sonra kalan suyu biraz bal ekleyerek içebilirsiniz. Pirinç suyu mideyi rahatlatacaktır.
4.  Nane çayı

Taze nane çayı, mide kaslarını rahatlatır. Ayrıca safra üretimini arttırarak sindirimin düzgün bir şekilde yapılmasını sağlar. Özellikle şişkinliğe ve hazımsızlığa iyi gelir.
5. Ilık limonlu su

Limonlu su, hazımsızlık söz konusu olduğunda oldukça faydalıdır. Yüksek asit seviyesi sayesinde hidroklorik asit üretimini arttırır. Hidroklorik asit besinlerin parçalanması için gereklidir.
kadinvekadin.net

Yorum Gönder

0 Yorumlar