Salatalığın faydaları

Salatalık oldukça sulu bir besindir. A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile fosfor, demir, kükürt, manganez ve protein içerir.
Uzmanlar; salatalığın kanı temizlediğini, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak idrar söktürdüğünü açıkladı.Salatalığın, içeriğindeki bol kükürtle ciltteki ter bezlerini çalıştırdığını belirten uzmanlar, bu sebzenin kendisinin veya suyunun, cildi tonik kadar iyi temizlediğine dikkat çekti ve salatalığın bir vitamin deposu olduğunu da söyledi.Son derece az kalorisi ile diyetlerin vazgeçilmez sebzesidir. Gerek kahvaltıda gerekse diğer öğünlerde hepimizin severek yediği salatalık, sıcak yaz günlerinde yapılan soğuk cacığı ile mükemmel bir ferahlatıcıdır. Hassas bazı midelere yanma hissi verebilir. Bunun dışında bilinen her hangi bir yan etkisi yoktur.Faydaları: Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Basura iyi gelir. Harareti keser. Sinirleri yatıştırır. Yorgunluğu giderir.Romatizma ağrılarını hafifletir. Uykusuzluğa iyi gelir. Kolesterolü düşüren salatalık kalp ve damar hastalıklarına vücudu korur. Vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır.Böbrek hastalıkları ile bağırsak iltihabı ve gut hastalığında faydalıdır. Ter bezlerinin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.Salatalığın idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı attığı belirtildi.Et yemeklerinin verdiği susuzluğu kesiyor. Sıcak bir havada, iç ısısı dış ısıdan 20 derece daha düşük olduğundan serinletici özelliğe sahip.Düzenli olarak yenen rendelenmiş, bal ilave edilmiş salatalık sarılığa iyi gelir.

E-Mail Aboneliği:
*E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

0 yorum:

Yorum Gönder

Copirayt © online saglık. All rayts rezerved.

Hit Theme v1

Site Analiz Blogger